Δωρεάν μεταφορικά από €55
παπουτσιων

Χρήσιμες συμβουλές συντηρηση παπουτσιών

Σας αρέσουν τα παπούτσια; Έχετε πολλά ζευγάρια και δε θέλετε με τίποτα να τα αποχωριστείτε; Ξέρετε πως να τα συντηρήσετε ώστε να παραμείνουν σε καλή κατάσταση για πάρα πολύ καιρό;

Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές και προτάσεις για να διατηρήσετε τα παπούτσια σε τέλεια κατάσταση:

Πείτε αντίο στις δυσάρεστες μυρωδιές

  • Αιθέρια έλαια

Με τα αιθέρια έλαια μπορείτε να ξεφορτωθείτε εύκολα όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές. Βάλτε λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου στο παπούτσι σας και τοποθετήστε ένα χαρτί στο εσωτερικό του. Το χαρτί θα λειτουργήσει ως το υλικό που θα απορροφήσει τις μυρωδιές. Αφήστε το αιθέριο έλαιο και το χαρτί στα παπούτσια για λίγες ώρες.

  • Τσάι

Ένας ακόμη τρόπος για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές αλλά και τα βακτήρια είναι τα χρησιμοποιημένα σακουλάκια από τσάι. Περιέχουν τανίνες, οι οποίες είναι πολύ αποτελεσματικές στην εξόντωση των βακτηρίων που αναπτύσσονται στο παπούτσι.Αφότου φτιάξετε το τσάι σας κρατήστε τα σακουλάκια, στραγγίξτε τα λίγο, και βάλτε τα στο παπούτσι για περίπου μια ώρα.

  • Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα έχει τη μοναδική ιδιότητα να απορροφά όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές. Τοποθετήστε μαγειρική σόδα σε ένα κομμάτι ύφασμα και τοποθετήστε το μέσα στο παπούτσι. Θα το αφήστε όλο το βράδυ ή μέχρι να ξαναφορέσετε το παπούτσι.Ακόμη, μπορείτε να ρίξετε λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας μέσα στα παπούτσια και να την αφήστε για μία μέρα.

  • Ξύδι και νερό

Το ξύδι μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη βακτηρίων στα παπούτσια που προκαλούν τη δυσοσμία. Βάλτε 2 φλιτζάνια ξύδι μέσα σε 3 λίτρα νερό και τοποθετήστε το μείγμα σε μια λεκάνη. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα πάνινα υποδήματά σας στο μείγμα. Αφήστε τα για 30’ ώρα και στη συνέχεια αφήστε τα να στεγνώσουν!

Μικρές συμβουλές για τέλεια συντήρηση

Όχι στις φθαρμένες σόλες

Αν σας αρέσουν οι γόβες στιλέτο τότε σίγουρα θα έχετε πέσει “θύμα” της φθαρμένης σόλας. Επομένως μην ξεχνάτε να βάζετε το κάλυμμα στο τακούνι, ώστε να μην φθαρούν πολύ σύντομα.

Μαλακό δέρμα για πάντα

Ξέρετε ότι τα δερμάτινα παπούτσια χρειάζονται extra περιποίηση; Αν όχι τότε ήρθε η στιγμή να μάθετε για το μαλακτικό του δέρματος. Η υγρασία είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για τη συντήρηση του δερμάτινου παπουτσιού. Μία μαλακτική κρέμα θα κάνει το δέρμα απίστευτα μαλακό και θα αποτρέψει τις ρωγμές. Ξεκινήστε καθαρίζοντας τα παπούτσια με ένα μαλακό πανί και στη συνέχεια τοποθετήστε το μαλακτικό στο παπούτσι με απαλές κινήσεις. Μόλις το δέρμα απορροφήσει την κρέμα τα παπούτσια σας είναι έτοιμα!

Η σωστή αποθήκευση φέρνει μακροζωία

Ο τρόπος αποθήκευσης των παπουτσιών παίζει σημαντικό ρόλο για τη συντήρησή τους. Αν απλώς βάζετε τα παπούτσια σε μια ντουλάπα μπορεί να γρατζουνιστούν ενώ αν τα έχετε συνέχεια στο μπαλκόνι μπορεί να ξεθωριάσουν. Όμως, με ποιους τρόπους θα τα προστατέψετε;Αν για παράδειγμα έχετε ακριβά παπούτσια σκεφτείτε να τα αποθηκεύετε μέσα στο κουτί τους ή σε πάνινες σακούλες. Η σωστή τοποθέτηση απαιτεί πειθαρχία, οργάνωση και αρκετό χώρο. Τα παπούτσια πρέπει να έχουν χώρο μεταξύ τους για να αναπνέουν. Τέλος μην ξεχνάτε ότι ο ήλιος είναι ο χειρότερος εχθρός των παπουτσιών. Θα ξεθωριάσει τα χρώματα ενώ πολλές φορές θα τα σκληρύνει.

Κοινοποίησε σε φίλους σου!