Δωρεάν μεταφορικά από €55
40369211303 e1588235847327

Πάνινα παπούτσια

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σώμα σας είναι να συνεχίζετε να φοράτε ένα ζευγάρι πάνινα παπούτσια που δεν είναι καλό ή έχει παλιώσει. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα προκύψουν προβλήματα υγείας. Τα παπούτσια σχεδιάζονται για την παροχή στήριξης στα πόδια σας και στους αστραγάλους σας και επομένως, όταν το εσωτερικό αρχίζει και χαλάει, ολόκληρο το σώμα σας νιώθει τα αποτελέσματα και υποφέρει.

Αν το παπούτσι σας δεν είναι καλό, σίγουρα θα αρχίσετε να νιώθετε πόνους στα γόνατα, στους γοφούς και σε άλλα σημεία του σώματος. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, ιδού μερικές συμβουλές για το πότε τα παπούτσια σας χρειάζονται αλλαγή:

  • Περίπου μετά από 300 με 500 χιλιόμετρα περπατήματος
  • Όταν υπάρχει εμφανής φθορά στη μέση της σόλας. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα παπούτσια σε μία επίπεδη επιφάνεια. Αν παρατηρήσετε πως δεν είναι ίσια, τότε ίσως ήρθε η ώρα να τα αλλάξετε.

Ακόμη και αν δεν έχετε φορέσει πολύ τα παπούτσια σας, καλό θα είναι να τα αλλάξετε μετά από έναν χρόνο. Ίσως να έχουν φθαρεί από παράγοντες του περιβάλλοντος ακόμη και αν δεν τα έχετε φορέσει. Για παράδειγμα, αν έχετε αφήσει ένα παπούτσι έξω ή σε ένα σημείο που έχει ήλιο ή βροχή, τότε αναμφίβολα θα αρχίσει να φθείρετε.

Αν είστε πολύ ενεργοί, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τα παπούτσια σας πιο σύντομα. Κάτι τέτοιο μπορεί να σας φαίνεται ακριβό, αλλά σας γλυτώνει σίγουρα λεφτά από επισκέψεις στον γιατρό και αξίζει τόσο σωματικά όσο και οικονομικά.

Ζητήστε από έναν ειδικό να σας μετρήσει

Μπορεί να φοράτε το ίδιο νούμερο όλη σας τη ζωή αλλά καλό θα είναι να μην θεωρείτε πως κάτι τέτοιο δεν θα αλλάξει ποτέ. Τα πόδια μας αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και παράγοντες όπως η απώλεια βάρους, η εγκυμοσύνη ή κάποιος τραυματισμός μπορεί να επηρεάσουν και να αλλάξουν το μέγεθος του παπουτσιού.

Καλό θα είναι, πριν να αρχίσετε να δοκιμάζετε παπούτσια, να ζητήσετε από κάποιον ειδικό να μετρήσει το μέγεθός σας. Επίσης, αν πονάνε τα πόδια σας συχνά, καλό θα είναι να ζητήσετε να σας γίνει μία ανάλυση της καμάρας σας καθώς και να συστήσουν παπούτσια τα οποία θα ταιριάζουν με την φυσική κίνηση του ποδιού σας. Αν αγοράζετε παπούτσια από το Ίντερνετ, καλό θα είναι να κάνετε οπωσδήποτε αυτό το βήμα πριν να αγοράζετε ώστε να αποφύγετε επιστροφές και αλλαγές. Το να γνωρίζετε το μέγεθος και το σχήμα της καμάρας σας μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε πιο έξυπνες αποφάσεις για τα παπούτσια που θα δοκιμάσετε και θα αγοράσετε.

Επίσης, σκεφτείτε πως τα νούμερα δεν είναι τα ίδια σε κάθε μάρκα. Επειδή φοράτε ένα νούμερο σε μία συγκεκριμένη μάρκα δεν σημαίνει ότι θα φοράτε το ίδιο και σε μία άλλη. Καλό θα είναι να είστε ευέλικτοι να ανέβετε ή να κατεβείτε ένα νούμερο ανάλογα με τις ανάγκες σας. Με τον ίδιο τρόπο, δεν είναι ασυνήθιστο να έχετε διαφορετικό νούμερο στο δεξί πόδι και άλλο στο αριστερό. Αν το αριστερό είναι μεγαλύτερο από το δεξί κατά ένα ή κατά μισό νούμερο, απλά αγοράστε παπούτσια που ταιριάζουν στο μεγαλύτερο από τα δυο.

 

Κοινοποίησε σε φίλους σου!