Δωρεάν μεταφορικά από €55

Παιδικά παπούτσια : Πως να επιλέξετε το σωστό

Το παιδί σας είναι ο θησαυρός σας. Θέλετε να έχει το καλύτερο στον κόσμο και να πατάει γερά στα πόδια του! Και σε αυτό θα βοηθήσει ένα ανατομικό ζευγάρι παιδικά παπούτσια.Και μπορεί να υπάρχουν άπειρα σχέδια και χρώματα αλλά η επιλογή του σωστού παιδικού παπουτσιού δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση!Τα πρώτα παιδικά παπούτσια θα τα αγοράσετε όταν το παιδί αρχίσει να περπατάει. Με αυτόν τον τρόπο το πόδι θα είναι πιο σταθερό και θα προστατεύεται. Το σωστό παιδικό παπούτσι δεν πιέζει το πόδι, είναι ελαφρύ, και ταιριάζει απόλυτα στο παιδικό ποδαράκι.

Όμως πριν τρέξετε να αγοράσετε το πιο μοδάτο παπούτσι διαβάστε τους κανόνες για την αγορά παιδικού παπουτσιού:

Οδηγός αγοράς

– Τα παιδικά παπούτσια πρέπει να είναι ελαφριά, εύκαμπτα και μαλακά, χωρίς να πιέζουν το πόδι. Ειδικά τα πρώτα χρόνια που διαμορφώνεται το πόδι η επιλογή πρέπει να είναι η ιδανική.

– Τα παιδικά παπούτσια που θα αγοράσετε πρέπει να έχουν το σωστό φάρδος και μέγεθος σε σχέση με το πόδι του παιδιού.

– Πρέπει να διαθέτουν επίπεδη και αντιολισθητική σόλα.

– Όσον αφορά τα υλικά θα πρέπει να είναι άριστης ποιότητας. Το δέρμα, το βαμβάκι ή το καραβόπανο θα πρέπει να επιτρέπουν στον καλό αερισμό του ποδιού.

– Ακόμη τα παιδικά παπούτσια πρέπει να έχουν αρκετό χώρο στο μπροστινό μέρος, ώστε να μεγαλώσουν σωστά τα δάχτυλα. Το πίσω μέρος θα πρέπει να εφαρμόζει ακριβώς στη φτέρνα, χωρίς να γλιστράει ή να σφίγγει.

– Ανά δύο μήνες πρέπει να ελέγχετε τα παιδικά παπούτσια αν εφαρμόζουν σωστά στο πόδι του παιδιού.

– Τα πρώτα παιδικά παπούτσια καλό είναι να έχουν ταινίες βέλκρο καθώς είναι πιο εύκολες στη χρήση, σε σχέση με τα κορδόνια.

– Οι μύτες των παπουτσιών πρέπει να ακολουθούν το σχήμα του ποδιού. Πρέπει να είναι πάντα φαρδιές.

– Τους καλοκαιρινούς μήνες καλό είναι να προτιμήσετε τα σανδάλια. Είναι δροσερά και δεν επιτρέπουν στο πόδι να ζεσταθεί. Βέβαια πρέπει να αγοράσετε το σωστό νούμερο καθώς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μπορεί να γλιστρήσουν από το πέλμα και να βλάψουν το πόδι του παιδιού.

– Μην προτιμάτε τα πλαστικά παπούτσια. Δεν παίρνουν ποτέ το σχήμα του ποδιού, αλλά αντίθετα δυσκολεύουν τα πόδια να πάρουν το σωστό τους σχήμα.

– Μέσα στο σπίτι αποφεύγετε τα παντοφλάκια που φεύγουν εύκολα από το πόδι.

– Μην αγοράζετε μεταχειρισμένα παπούτσια και μην παίρνετε παπούτσια από φίλους και συγγενείς. Το κάθε παιδικό πόδι έχει το δικό του σχήμα. Τα μεταχειρισμένα παπούτσια μπορεί να μην ταιριάζουν με το σχήμα του ποδιού του δικού σας παιδιού με συνέπεια να μην είναι άνετα.

Κοινοποίησε σε φίλους σου!