Δωρεάν μεταφορικά από €55
kathe pote allazoyme ta paidika paoytsia e1611651695450

Κάθε πότε χρειάζονται αλλαγή τα παιδικά παπούτσια

καθε ποτε αλλαζουμε τα παιδικά παουτσια

Κάθε πότε χρειάζονται αλλαγή τα παιδικά παπούτσια

Τα πόδια των παιδιών μεγαλώνουν γρήγορα, οπότε η ανάγκη για αλλαγήπαπουτσιών είναι συχνή. Πολλές φορές, οι γονείς προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα αγοράζοντας νέα παπούτσια για τα παιδιά τους έως καιδύο μεγέθη μεγαλύτερα από το ιδανικό μέγεθος, έτσι ώστε να αντέξουν περισσότερο καιρό ή για να τα εναλλάσσουν μεταξύ τους. Αυτές οι συνήθεις πρακτικές εξοικονόμησης χρημάτων δεν είναι ευνοϊκές για τα παιδιά και τα πόδια τους. Ακολουθούν οδηγίες για να διατηρήσετετα πόδια των παιδιών σας σε καλή κατάσταση.

  • Παιδιά κάτω των 3 ετών

Τα πόδια μεγαλώνουν ταχύτερα κατά τα πρώτα τρία χρόνια του παιδιού σας. Έτσι, το παιδί σας θα πρέπει να αντικαθιστά τα παπούτσια του πιο συχνά – περίπου τρεις έως τέσσερις φορές το χρόνο. Επειδή τα μωρά και τα μικρά παιδιά δεν περνούν πολύ χρόνο περπατώντας, τα παπούτσια τους σπάνια αποκτούν ή δείχνουν σημάδια φθοράς. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλό να φορεθούν κι άλλο. Τα σημάδια που φανερώνουν ότι το παιδί σας χρειάζεται ένα νέο ζευγάρι παπούτσια περιλαμβάνουν γρατζουνιές στα δάχτυλα των ποδιών, χωλότητα και φουσκάλες.

  • Παιδιά από 4 έως 8 ετών

Τα παιδιά σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα ξοδεύουν περισσότερο χρόνο τρέχοντας, περπατώντας, πηδώντας, κάνονταςποδήλατο και χορεύοντας.Τα πόδια μεγαλώνουν λίγο πιο αργά, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει η ανάγκη αλλαγήςπαπουτσιών 2-3 φορές το χρόνο. Λόγω των πιο ενεργών ημερών τους, συνιστάται να επιλέξετε παπούτσια που παρέχουν άφθονη υποστήριξη και προστασία στα πόδια. Αναζητήστε παπούτσια που διαθέτουν μαξιλαράκια για κραδασμούς και αντιολισθηρά εξωτερικά μέρη της σόλας, στήριξη αστραγάλου, στήριξη καμάρας και άνετες σόλες.

  • Παιδιά από 9 έως 12 ετών

Πλησιάζοντας στα εφηβικά χρόνια, η ανάπτυξη των παιδιών επιβραδύνεται. Εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργητικές δραστηριότητες, αλλά πιθανότατα επικεντρώνονται σε λίγες και προτιμώμενες δραστηριότητες ή αθλήματα όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο και ποδηλασία. Οι προέφηβοι χρειάζονται αντικατάσταση παπουτσιών 1-2 φορές το χρόνο. Μερικά παπούτσια μπορεί να χρειάζεται να αντικαθίστανται πιο συχνά,όπως τα αθλητικά παπούτσια που φθείρονται και σκίζονται πριν την ώρα τους.

Η ασφάλεια και η άνεση του παιδιού σας πρέπει πάντα να είναι υψίστης σημασίας. Τα φθαρμένα παπούτσια δεν είναι ασφαλή και πρέπει να απορρίπτονται. Το να αγοράζετε ένα μεγαλύτερο παπούτσι για το παιδί σας είναι επιβλαβές και μπορεί να οδηγήσει σε πτώσεις, ολίσθηση και ατυχήματα.

Κοινοποίησε σε φίλους σου!