Αθλητικά γυναικεία

ΦΙΛΤΡΑ

Γυναικεία αθλητικά παπούτσια

Τα γυναικεία αθλητικά παπούτσια διαθέτουν χαρακτηριστικά που είναι κοινά με όλα τα παπούτσια γενικά: πρέπει να είναι ελαφριά, άνετα, με επένδυση και με στήριξη ακριβώς στα σημεία που την χρειάζεστε. Ας σημειώσουμε, όμως, πως αυτή η στήριξη και τα σημεία στα οποία πρέπει να γίνεται είναι μία από τις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των ανδρικών και τα γυναικείων αθλητικών παπουτσιών.
Θα σας παρουσιάσουμε σε αυτό το άρθρο μερικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα σωστό γυναικείο αθλητικό παπούτσι ώστε να βοηθηθείτε στην επόμενη αγορά σας.
Πιο ελαφριά και πιο απαλά
Αρχικά, αξίζει να αναφέρουμε πως τα γυναικεία αθλητικά παπούτσια έχουν κάποια στοιχεία τα οποία μπορεί να σας βολεύουν ή και όχι. Είναι πιθανό μία γυναίκα να προτιμάει ένα «ανδρικό» αθλητικό παπούτσι ενώ κάποιες άνδρες μπορεί να νιώθουν πιο άνετα με ένα «γυναικείο» αθλητικό. Τα σχέδια των παπουτσιών βασίζονται σε γενικές τάσεις, όπως για παράδειγμα στο γεγονός ότι οι γυναίκες έχουν λιγότερη μυϊκή μάζα από τους άνδρες και τείνουν, επομένως, να ζυγίζουν λιγότερο. Για αυτό το λίγο, τα γυναικεία αθλητικά παπούτσια έχουν συχνά μία πιο ελαφριά και απαλή σόλα αντισταθμίζοντας έτσι τον μικρότερο βαθμό πρόσκρουσης με κάθε βήμα.
Σχήμα του ποδιού
Οι μελέτες που έχουν διεξαχθεί σχετικά με το σχήμα του ποδιού έχουν δείξει ότι τα γυναικεία πόδια δεν είναι απλά μικρότερες και στενότερες εκδοχές των ανδρικών ποδιών. Υπάρχουν διαφορές στο συνολικό σχήμα, διαφορές οι οποίες επηρεάζουν και τη φόρμα ενός παπουτσιού. Τα γυναικεία πόδια τείνουν να είναι σχετικά πιο πλατιά στην μπροστινή πατούσα και να έχουν πιο λεπτό τακούνι. Οι κατασκευαστές αθλητικών παπουτσιών λαμβάνουν υπόψη αυτή την στατιστική διαφορά κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού των παπουτσιών τους. Για αυτό και γενικά σχεδιάζουν τα παπούτσια τους με διαφορετικά σχήματα στο τακούνι καθώς και μερικές φορές με διαφορετικά υλικά στο τακούνι μεταξύ δύο μοντέλων του ίδιου παπουτσιού. Υπάρχουν, επίσης, και κάποιες εταιρείες που σχεδιάζουν παπούτσια ώστε να καθρεφτίζουν ανατομικά τα γυναικεία πόδια.