Βρεφικά παπούτσια

ΦΙΛΤΡΑ

Τα καλύτερα βρεφικά παπούτσια

Είτε ενδιαφέρεστε για ειδικές περιστάσεις είτε ψάχνετε για βρεφικά παπούτσια για κρύο καιρό και βόλτες έξω, σίγουρα θα το βρείτε εδώ. Ακολουθεί ένας οδηγός με το πώς να βρείτε τα σωστά βρεφικά παπούτσια για το μωρό σας τη σωστή στιγμή.

Πότε θα πρέπει να πάρω παπούτσια για το μωρό μου;

Το μωρό σας θα χρειαστεί τα πρώτα του ζευγάρια παπούτσια μόλις αρχίσει να περπατάει για να προστατεύσει τα πόδια της από σπασμένα γυαλιά και άλλα προβληματικά αντικείμενα ή ουσίες στο έδαφος καθώς και για την αποφυγή τραυματισμών όταν «μεγαλύτεροι» άνθρωποι πατάνε πάνω στα μικρά δαχτυλάκια του.

Πριν να μάθει να περπατάει, χρειάζεστε μόνο κάλτσες για να κρατήσετε τα πόδια του μωρού σας ζεστά. Βέβαια, δεν είναι κακό να αγοράσετε σε οποιαδήποτε ηλικία ένα ζευγάρι βρεφικά παπούτσια για να συμπληρώσετε ή να τονίσετε ένα ντύσιμο. Αρκεί το μωρό να μην τα φοράει πολλή ώρα και να αφήνετε τα πόδια του να αναπνέουν.

Παπούτσια αγκαλιάς – ποια είναι τα καλύτερα

Αν το μωρό σας μαθαίνει τώρα να περπατάει, είναι προτιμότερο, όποτε αυτό είναι εφικτό, να μην φοράει παπούτσια. Κάτι τέτοιο βοηθάει στον σχηματισμό της καμάρας και ενδυναμώνει τους αστραγάλους. Αν όμως είναι απαραίτητο, θα βρείτε παρακάτω συνιστώμενα ζευγάρια από βρεφικά παπούτσια.

Τόσο τα βρεφικά παπούτσια πριν να μάθουν να περπατάνε όσο και μετά πρέπει να είναι ευλύγιστα (θα πρέπει να μπορείτε να νιώθετε τα δάχτυλα του μωρού σας από πάνω) και να είναι κατασκευασμένα από υλικά που επιτρέπουν την αναπνοή του ποδιού (δέρμα, ύφασμα ή καμβάς, ποτέ πλαστικό).

Πώς να διαλέξετε τα καλύτερα βρεφικά παπούτσια

Κάθε φορά που αγοράζετε βρεφικά παπούτσια, καλό θα είναι να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Ευλύγιστες σόλες που δεν γλιστράνε. Θα πρέπει να μπορείτε να κάμψετε την μύτη του παπουτσιού εύκολα, τουλάχιστον για 40 μοίρες. Ψάξτε, επίσης, για παπούτσια με καλή σόλα και κράτημα ώστε το μωρό σας να μην γλιστράει και πέφτει. Σόλες από δέρμα ή λάστιχο, ειδικά αυτά με εγκοπές και εξογκώματα θα βοηθήσουν το μωρό σας να μην γλιστράει και να μάθει πιο γρήγορα να περπατάει και να σηκώνεται κάθε φορά που πέφτει.
  • Επένδυση. Τα βρεφικά παπούτσια θα πρέπει να προσφέρουν γερή στήριξη αλλά και να έχουν καλή επένδυση στο πίσω μέρος του τακουνιού και γύρω από τους αστραγάλους για την ελαχιστοποίηση της τριβής καθώς και στον εσωτερικό πάτο για άνεση.
  • Ασφάλεια και άνεση. Είτε έχουν κορδόνια ή Velcro, βεβαιωθείτε πως μπορείτε να φορέσετε εύκολα και γρήγορα τα παπούτσια στο μωρό σας χωρίς να είναι τόσο εύκολο, όμως, να τα βγάλει ή να βγουν από μόνα τους, ειδικά όταν αρχίσει να περπατάει.

Τα παιδιά είναι γνωστό πως τους αρέσει να βγάζουν και να πετάνε τα παπούτσια τους. Τα μεγαλύτερα σε ηλικία ίσως προσπαθήσουν να τα βγάλουν από μόνα τους. Για αυτό καλό θα είναι, πριν αγοράσετε βρεφικά παπούτσια να βεβαιωθείτε πως ταιριάζουν καλά στο πόδι του παιδιού σας. Επίσης, αν τα παπούτσια προσαρμόζονται στο πόδι του παιδιού σας με κορδόνια ή Velcro, αυτό θα βοηθήσει στο να μείνουν στη θέση του. Τέλος, μπορείτε να δοκιμάσετε πολλά διαφορετικά στυλ παπουτσιών. Μπορεί να βρείτε κάποιο που να τους αρέσει και να μην θέλουν να τα βγάζουν!