Δωρεάν μεταφορικά από €55
παπουτσια e1583523374460

Αθλητικά παπούτσια

Τι είναι άνετο, πολύχρωμο και δίνει τη στήριξη που χρειάζεστε; Το αθλητικό παπούτσι! Σας “ακολουθεί” στο γυμναστήριο, στη βόλτα ή στη δουλειά, έχει μοναδικά χρώματα και patterns και φυσικά είναι ότι πιο άνετο για το πόδι σας.Βέβαια πολλές φορές το αθλητικό παπούτσι δεν έχει τις προδιαγραφές που θέλετε και καταλήγετε με ένα ζευγάρι παπούτσια που θέλετε να ξεφορτωθείτε!Αν θέλετε να αποκτήσετε το τέλειο αθλητικό παπούτσι τότε πρέπει να έχετε στο μυαλό το εξής: Κάθε αθλητική δραστηριότητα έχει το δικό της αθλητικό παπούτσι!

Για παράδειγμα δεν μπορείτε να παίξετε μπάσκετ με παπούτσια του τένις!Το σωστό αθλητικό παπούτσι έχει κάποιους κανόνες που πρέπει να τηρήσετε ώστε να έχετε σωστή στήριξη για να αποφύγετε τους τραυματισμούς.Βέβαια στις μέρες μας υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές από παπούτσια ειδικά σχεδιασμένα για κάθε άθλημα και δραστηριότητα. Και όταν υπάρχουν πολλές επιλογές τόσο πιο δύσκολη γίνεται η αγορά του αθλητικού παπουτσιού.

Αν είστε στην αναζήτηση του ιδανικού αθλητικού παπουτσιού οι παρακάτω πληροφορίες θα σας λύσουν κάθε απορία.

Τρέξιμο

Αν θέλετε παπούτσια για τρέξιμο τότε καλό είναι να διαλέξετε ένα ζευγάρι με πολύ καλή απορρόφηση κραδασμών. Άλλωστε, σκοπός των αθλητικών παπουτσιών είναι να παρέχουν απορρόφηση από τους κραδασμούς και ειδικότερα τα παπούτσια που είναι για τρέξιμο πρέπει να έχουν άριστη εφαρμογή στη φτέρνα. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά βοηθούν στην πρόληψη τραυματισμών, πόνου στο πέλμα και τενοντίτιδας.

Αερόβια άσκηση

Για τις φίλες και τους φίλους της αερόβιας άσκησης προτείνουμε αθλητικά παπούτσια που είναι ελαφριά, ώστε να μην κουράζονται τα πόδια και να έχουν επιπλέον σόλα που βοηθάει στη μεγαλύτερη απορρόφηση κραδασμών.

Περπάτημα

Πολλοί πιστεύουν ότι το περπάτημα δεν είναι άσκηση! Επιτρέψτε μας να διαφωνήσουμε. Το περπάτημα μπορεί να ωφελήσει όλο σας το σώμα. Για αυτό το λόγο πρέπει να επιλέξετε τα σωστά αθλητικά παπούτσια.  Χρειάζεστε ένα ζευγάρι ελαφριά παπούτσια, που θα απορροφούν αποτελεσματικά τους κραδασμούς στη φτέρνα. Επίσης μια στρογγυλεμένη σόλα θα βοηθήσει στη μετατόπιση του βάρους από τη φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα μειώνοντας την πίεση στο πέλμα.

Μπάσκετ

Αν σας αρέσει το μπάσκετ τότε χρειάζεστε ένα παπούτσι με παχιά και σκληρή σόλα που σας θα παρέχει σταθερότητα. Επίσης θα πρέπει να “αγκαλιάζουν” τον αστράγαλό σας καθώς θα πρέπει να είναι προστατευμένος από τα άλματα.

Ποδόσφαιρο

Τα ποδοσφαιρικά παπούτσια διαθέτουν τάπες στο κάτω μέρος. Χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό και το μέγεθος που έχουν οι τάπες. Ακόμη, το πέλμα θα πρέπει να είναι εύκαμπτο, ενώ το επάνω μέρος δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ μαλακό, ώστε να προσφέρει την απαιτούμενη προστασία στο πόδι από την μπάλα.

Συμβουλές αγοράς

  • Μη διαλέγετε αθλητικά παπούτσια μόνο από το νούμερο. Καλό είναι να μετρήσετε και τις διαστάσεις των ποδιών σας.
  • Δοκιμάστε τα παπούτσια μετά από προπόνηση. Έτσι θα δείτε πως σας βολεύουν όταν τα πόδια σας είναι πρησμένα και ταλαιπωρημένα.
  • Δοκιμάστε τα με τις κάλτσες που έχετε για τις προπονήσεις.
  • Πριν αγοράσετε βεβαιωθείτε ότι το μεγαλύτερο δάχτυλο σας απέχει τουλάχιστον 2-3 εκατοστά από την άκρη του παπουτσιού.
  • Τα αθλητικά παπούτσια πρέπει να είναι άνετα από την πρώτη μέρα.
  • Επίσης το αθλητικό παπούτσι πρέπει να εφαρμόζει σωστά στη φτέρνα ώστε να μη γλιστράει όταν περπατάτε.
Κοινοποίησε σε φίλους σου!