Ανδρικά αθλητικά

ΦΙΛΤΡΑ

Τα καλύτερα ανδρικά αθλητικά παπούτσια και sneakers

Αν χρειάζεστε λίγη βοήθεια στο να βρείτε το τέλειο ανδρικό αθλητικό παπούτσι, να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Όταν ψάχνετε και έχετε μπροστά σας χιλιάδες αθλητικά παπούτσια, ίσως μπορεί να σας φαίνεται βουνό και πιο δύσκολο από ότι είναι να διαλέξετε το τέλειο παπούτσι για εσάς.

Για να σας βοηθήσουμε και να σας διευκολύνουμε, θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για το πώς να διαλέξετε το τέλειο και το σωστό παπούτσι για εσάς. Δραστηριότητες όπως η αερόβια γυμναστική, το σήκωμα βαρών, η ενδυνάμωση και το cross training είναι πολύ βασικές και απαιτούν σωστά παπούτσια ώστε να είστε ασφαλείς και υγιείς. Η επιλογή του σωστού ανδρικού αθλητικού παπουτσιού εξαρτάται από το πόσο συχνά γυμνάζεστε και από το πόσο έντονα. Πριν να διαλέξετε ανδρικό αθλητικό παπούτσι, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες: σταθερότητα, επένδυση και στήριξη.

1. Σταθερότητα

Αν κάνετε γυμναστική και άθληση με βάρη ή και crossfit και cross training, καλό θα είναι να διαλέξετε ένα μοντέλο με σταθερή βάση το οποίο θα παρέχει ισορροπία στο σώμα σας και στο βάρος του. Το πλάτος της σόλας, ειδικά στο μπροστά μέρος της πατούσας είναι σημαντικό καθώς ενθαρρύνει τη σωστή κίνηση των δακτύλων και διασφαλίζει την σωστή ισορροπία στις κινήσεις σας.

2. Επένδυση

Κάθε φορά που κάνετε γυμναστική, πραγματοποιείτε μία ποικιλία κινήσεων σε διαφορετικές ταχύτητες. Η ανάγκη για επένδυση στο παπούτσι διαφέρει από το ένα άτομο στο άλλο (ανάλογα με τον σωματότυπο, τις συνήθειες και το βάρος). Αν έχετε μεγαλύτερες ανάγκες όσον αφορά την επένδυση, καλό θα είναι να ελέγξετε αν το ανδρικό αθλητικό παπούτσι διαθέτει μηχανισμό απορρόφησης κραδασμών. Επίσης, θα πρέπει να κοιτάξετε τον τύπο και την σκληρότητα του υλικού που χρησιμοποιείτε για την σόλα. Τα διαφορετικά υλικά προσφέρουν και διαφορετική άνεση και επένδυση, οδηγώντας σε διαφορετικά αποτελέσματα στο πόδι σας και στο σώμα σας.

3. Στήριξη

Αν γυμνάζεστε συχνά, η στήριξη είναι ένα πολύ σημαντικό κριτήριο που πρέπει να λάβετε υπόψη ώστε τα πόδια σας να είναι υγιή κατά την διάρκεια της άθλησης. Για παράδειγμα, ένα αθλητικό παπούτσι μπορεί να διαθέτει πλευρική ενίσχυση η οποία να προσαρμόζεται ανάλογα με το σχήμα του ποδιού σας.

Επομένως, κατά την διάρκεια επιλογής ενός καλού αθλητικού παπουτσιού, θα πρέπει να σκεφτείτε και να αποφασίσετε βασισμένοι στον τύπο δραστηριότητας για την οποία το χρειάζεστε. Υπάρχουν παπούτσια αθλητικά που είναι σχεδιασμένα για μπάσκετ, για τένις, για τρέξιμο ενώ άλλα παπούτσια χρειάζεστε αν πάτε για περπάτημα ή τρέξιμο στο βουνό. Οι κατασκευαστές σχεδιάζουν τα παπούτσια τους με τρόπο ώστε να βοηθούν και να διευκολύνουν τις πράξεις και τις κινήσεις κάθε σπορ ώστε οι αθλητές και οι χρήστες να έχουν καλύτερες επιδόσεις και να μειώνεται ο κίνδυνος τραυματισμού.

Για παράδειγμα, τα παπούτσια του μπάσκετ είναι σχεδιασμένα με επίπεδη σόλα που είναι τέλεια για γρήγορες κινήσεις. Αν συχνάζετε πιο πολύ στο γυμναστήριο, καλό θα είναι να αγοράσετε ένα αθλητικό παπούτσι που είναι σχεδιασμένο να καλύπτει μία μεγάλη ποικιλία κινήσεων και δραστηριοτήτων. Για αυτό και είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα ανδρικό αθλητικό παπούτσι με βάση την άσκηση που σχεδιάζετε να κάνετε. Είναι πιο πιθανό να αποφύγετε κάποιον τραυματισμό και σίγουρα θα δείτε αύξηση στις επιδόσεις σας.