Δωρεάν μεταφορικά από €55
αθλητικων παπουτσιων e1611651589203

Συντήρηση αθλητικών παπουτσιών

Συντήρηση αθλητικών παπουτσιώνΣυντήρηση αθλητικών παπουτσιών

Η φροντίδα και συντήρηση των αθλητικών παπουτσιών σας, είτε πρόκειται για προστασία είτε για καθαρισμό, είναι απαραίτητη εάν θέλετε να διαρκέσουν περισσότερο. Εάν αναζητάτε μερικές εύκολες συμβουλές για να διατηρήσετε τα αθλητικά παπούτσια σας καθαρά, συνεχίστε να διαβάζετε.

  • Γεμίστε τα αθλητικά σας παπούτσια με εφημερίδες μετά από κάθε φορεσιά.

Οι εφημερίδες είναι εύκολα προσβάσιμες και είναι εξαιρετικές στην απορρόφηση της υγρασίας. Εάν τα παπούτσια σας βράχηκαν ή τα πόδια σας ιδρώνουν πολύ, γεμίστε τα παπούτσια σας με εφημερίδες για να στεγνώσουν γρηγορότερα –έτσι μειώνεται επίσης η «κακή» μυρωδιά. Το γέμισμα των παπουτσιών σας με εφημερίδες βοηθάει επίσης στην πρόληψη των τσακίσεων της μύτης των παπουτσιών που είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που κάνουν τα παπούτσια σας να φαίνονται παλιά.

  • Αποθηκεύστε τα σωστά.

Μόνο και μόνο επειδήτα παπούτσια βρίσκονται σε κουτί παπουτσιών δεν σημαίνει ότι αποθηκεύονται καλά. Μπορείτε να προσθέσετε μαντηλάκια ή απορροφητικά υγρασίας στα παπούτσια σας για να τα διατηρήσετε καινούρια ή μπορείτε να αγοράσετε ειδικά προϊόντα για τη μείωση των οσμών των παπουτσιών.

  • Αλλάζετε συχνά τα παπούτσια σας.

Ανεξάρτητα από το πόσο σας αρέσουν τα καινούργια αθλητικά παπούτσια σας, αν τα φοράτε δύο ημέρες συνεχόμενα ή περισσότερο, δεν θα έχουν χρόνο να στεγνώσουν ή να «ξεκουραστούν». Αυτό θα έχει ως συνέπεια να φθαρούν γρηγορότερα και να αναπτυχθούν μύκητες στο εσωτερικό τους.

  • Μην βάζετε τα αθλητικά σας παπούτσια στο πλυντήριο.

Όσο ελκυστικό κι αν ακούγεται, το πλυντήριο θα καταστρέψει με τον καιρό τα υλικά και τις τεχνολογίες των αθλητικών σας παπουτσιών και μπορεί επίσης να χαλαρώσει τις ραφές ή να ξεκολλήσει την σόλα.

  • Μην ξεχνάτε τα κορδόνια σας.

Τα κορδόνια είναι εξίσου σημαντικά με το ίδιο το αθλητικό παπούτσι. Πρέπει πάντα να τα αφαιρείτε πριν καθαρίσετε τα παπούτσια σας. Μπορείτε να τα πλύνετε απλώς μουλιάζοντάς τα σε ένα μπολ με ζεστό νερό και απορρυπαντικό ή μπορείτε να αγοράσετε ένα νέο ζευγάρι με διαφορετικά χρώματα και σχέδια για να αλλάξετε την εμφάνισή τους.

Με τις παραπάνω συμβουλές συντήρησης αθλητικών παπουτσιών, τα παπούτσια σας θα δείχνουν σαν καινούρια και θα αντέξουν περισσότερο καιρό. Ακολουθήστε τις συμβουλές και βγείτε κερδισμένοι!

Κοινοποίησε σε φίλους σου!